Günümüzde “yönetim” kavramı “yönetişim” kavramına doğru evriliyor.
Yönetişim kavramı; kuruluşların paydaşlarıyla sürekli iletişim içerisinde olmalarını, şeffaf ve hesap verebilir bir yöneti(şi)m modeli geliştirmelerini zorunlu hale getiriyor. Bu modeli geliştirirken ilgili uluslararası yaklaşımları ve standartları referans almak, tanınırlığın ve kabulün başlıca anahtarı.
Kuruluşlar paydaşlarına karşı sorumludurlar, onların ihtiyaç ve beklentilerini karşılamaya çalışırlar. Bu sorumluluklarını yerine getirmek için bir taraftan kuruluşun etkinliğini ve verimliliğini arttırmaya çalışırken diğer taraftan da yönetim ve karar alma süreçlerinin şeffaflığını ve hesap verebilirliğini güvence altına almak durumundadırlar.
Kum olarak yönetişim ilkelerine ve standartlarına uygun yönetim felsefesinin ve modelinin geliştirilmesi yoluyla etkinliğine ve verimliliğine katkıda bulunacak danışmanlık projeleri üretmekteyiz.
Kurumsal yönetişim mevcut durum analizi (Gap Analizi), kuruluşun yönetişim yapısının ve süreçlerinin etkili olup olmadığını değerlendirmek için yapılan kapsamlı bir çalışmadır. Bu analiz, kuruluşun seçilen kurumsal yönetişim çerçevesi, modeli veya standardında tanımlanan yönetişim prensiplerine uyum derecesini ve bu konulada nasıl performans gösterdiğini ortaya koyar. Mevcut yönetişim modeli ve uygulamalarınızın ISO37000 standardı veya diğer kurumsal yönetişim ilkeleriyle ne derecede uyumlu olduğunu değerlendirme ve uyum için bir plan hazırlama konusunda size yardımcı olabiliriz.
Kurumsal Yönetişim Mevcut Durum Analizi
Kurumsal yönetişim çerçevesi, bir kuruluşun etik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve etkin yönetim ilkelerine göre faaliyet göstermesini sağlayan yapı ve süreçler bütünüdür. Kurumsal yönetişim çerçevesinin geliştirilmesi, organizasyonun hem yasal düzenlemelere uyumlu hem de paydaşlarının çıkarlarını gözeten bir yönetim yapısı kurması anlamına gelir. Mevcut yönetim modeli ve uygulamalarınızın gözden geçirilerek ISO37000 standardı veya diğer kurumsal yönetişim çerçeveleri ilkeleriyle uyumlu hale getirilmesi ve size özel kurumsal yönetişim çerçevesi modelinin oluşturulması için kuruluşunuzun yapısı ve ihtiyaçlarına uygun projeler üretebilir, kuruluşunuzun yönetişim yolculuğunda size destek olabiliriz.
ISO37000:2021 Kuruluşların Yönetişimi Standardı
OECD Kurumsal Yönetim İlkeleri
Bu hizmet kapsamında mevcut üst yönetim yapısını kurumsal yönetişim ilkeleri çerçevesinde değerlendirerek sapmaları belirleyebiliriz. Bu sayede yönetlm yapınızın seçilen kurumsal yönetişim standart ve çerçevelerine uyumlu hale getirilmesini sağlayabilirsiniz. Yönetim kurulları ve ilgili komite/kurulların oluşturulması, görev tanımlarının ve çalışma şekillerinin belirlenmesi, yetki ve sorumlulukların tanımlanması ve dokümante edilmesi gibi faaliyetlerinizde size destek olabiliriz.
Kurumsal yönetişimin önemli bir unsuru olan etkin ve verimli bir yetki devri adına, sorumluluk ve yetkilerin net olarak tanımlanması, resmileştirilmesi ve dokümante edilmesi çok önemlidir. Kurumunuzun Sorumluluk/Yetki Matrisinin oluşturulması konusundaki çalışmalarında size destek olabiliriz.
Yönetişim olgunluğu kavramı, bir örgütün yeterli yönetişim yapıları, sistemleri ve süreçlerini ne ölçüde oluşturduğunu ve üst yönetim, yönetim ve çalışanların bu yapı, sistem ve süreçlere ne derecede uyum sağlayıp bunları uyguladıklarını ifade eder.
Yönetişim olgunluk seviyesinin geliştirilmesi, örgütlere mevcut yönetişim durumlarını belirleme ve ardından daha gelişmiş bir olgunluk seviyesine ilerleme fırsatı sunacaktır.
Kurumsal Yönetişim Danışmanlığı ile ilgili herhangi bir sorunuz mu var? Bize iletin, yetkililerimiz cevaplasın.
Sormak istediklerim varKurumsal Yönetişim Danışmanlığı hizmeti için teklif almak istiyoruz.
Danışmanlık Teklifi alDanışmanlık hizmetleri konusunda bir çok alternatif kuruluş ve bir çok alternatif danışmanlık programı mevcut. Bu alternatifler arasında doğru seçim yapabilmek oldukça zor.
Seçiminize yardımcı olabilmesi amacıyla herhangi bir yerden alabileceğiniz klasik ve birbirinin aynısı gibi görünen danışmanlık hizmetlerinde karşılaşabileceğiniz riskler, ve bu risklere karşı Kum danışmanlık hizmetlerinin size sunduklarını özetlemeye çalıştık.
Farkımız nedir?Yazımızın 1.bölümünde stratejik yönetimde "paydaş" kavramını açıklamıştım. Bu 2.bölümünde ise paydaş kavramının ISO standartlarıyla ilişkisini açıklamaya çalışacağım. Böylece ISO tarafından ANNEX SL y... Devamı
İş dünyasında yaygın bir şekilde uygulanan ve bir çok kamu/özel sektör şirketi tarafından etkin bir şekilde kullanılan Stratejik Planlama; kuruluşların hayallerini, yani vizyonunu gerçekleştirebilmesi... Devamı
Kurumsal yönetişim mevcut durum analizi (Gap Analizi), kuruluşun yönetişim yapısının ve süreçlerinin etkili olup olmadığını değerlendirmek için yapılan kapsamlı bir çalışmadır. Bu analiz, kuruluşun se... Devamı
Günümüzde “yönetim” kavramı “yönetişim” kavramına doğru evriliyor. Yönetişim kavramı; kuruluşların paydaşlarıyla sürekli iletişim içerisinde olmalarını, şeffaf ve hesap verebilir bir yöneti(şi)m mo... Devamı
Stratejik Yönetim ilkeleri, ISO 9001 standardının 2015 yılı revizyonu ile iyiyden iyiye işletmelerin yönetim modellerine entegre edilmeye başlandı. Bu ilkeler ANNEX SL yapısına uygun geliştirilen diğe... Devamı
Kurumsal yönetimin amacı uzun vadeli yatırımları, finansal istikrarı ve işletmelerin dürüstlüğünü geliştirmek için gerekli olan güven, şeffaflık ve hesap verebilirlik ortamının oluşturulmasına yardımc... Devamı
ISO 37000:2021 Kuruluşların Yönetişimi – Rehberlik, kuruluşlara ve yönetim organlarına, etik ve sorumlu bir şekilde davranırken etkin bir performans sergilemeleri için gereken araçları sağlar. Dünya ç... Devamı
ISO37000:2021 standardı, kurumsal yönetişim konusunda ilk uluslararası standart olması sebebiyle, yönetişim konusundaki kavramların, terimlerin belirlenmesi konusunda da referans doküman olmaya aday. ... Devamı
Etkin Proje Yönetimi
Danışmanlık projelerimiz; Deming Cycle (PDCA) ve Project Management Life Cycle (PMLC) ilkelerinin 30 yılın üzerindeki uygulama deneyimi ile harmanlanması sonucu geliştirdiğimiz ve KUM-CPM Yazılımımız ile desteklediğimiz KUM PROJE YÖNETİM METODOLOJİSİ çerçevesinde planlanmakta ve yönetilmektedir.
Bu sayede; projelerin başarıya ulaşmasını garanti altına almakla kalmıyor, projelerin en kısa sürede, en az kaynak kullanarak ve en düşük toplam maliyetle tamamlanabilmesini sağlıyoruz.
Proje Yönetim metodolojimiz hakkında bilgi edinin:
Tipik bir danışmanlık projesini nasıl yürütürüz?